Viszlát, kétharmad!

Vidd hírét: az állampolgárok kampánya

2017. október 18. - Viszlát!

A 2018-as választás egyáltalán nem tekinthető lefutottnak. Még ha az országos listán első helyen végez is a Fidesz – amire jelenleg meglehetősen nagy az esély –, akkor is nyitott kérdés, mekkora többséggel fog győzni. Ez ugyanis az egyéni választókerületekben fog eldőlni, és hogy ott mi történik, annak a tétje hatalmas. Ettől függ, hogy 2010 és 2014 után ismét kétharmaddal győz-e a Fidesz, vagy épp ellenkezőleg: esetleg önállóan még kormányt sem lesz képes alakítani. Ha a pártokon múlik, egyre nagyobb az esély az újabb kétharmadra. Mi, választók viszont közösen tehetünk az ellen, hogy a lehető legrosszabb forgatókönyv érvényesüljön. Ennek a receptjét vázoltuk az eddigiekben, de ha azt akarjuk, hogy a recept a gyakorlatban is működjön, akkor hírét kell vinnünk. És ha tetszik, ha nem: ezt senki sem csinálja meg helyettünk. Nekünk kell hírét vinnünk.

Ha a pártlistára a szívünk szerint, az egyéni jelöltekre viszont az eszünk szerint szavazunk, akkor az egyéni választókerületekben legyőzhetjük a kormánypárt jelöltjeit, és ezzel érdemben korlátozhatjuk a Fidesz hatalmát. (Aki nem olvasta volna az ezzel kapcsolatos javaslatunkat, itt megteheti, itt pedig a felmerülő kérdései jó részére is választ kaphat.) Ehhez azonban a nem kormánypárti választók minél szélesebb körű összefogására van szükség, amely értelemszerűen csak akkor jöhet létre, ha az üzenet minél több választóhoz eljut. A politikai üzenetek célba juttatásának pedig megvan a maga bevett eszköze: a kampány. Vagyis a feladat egyértelmű: meg kell csinálnunk a magunk kampányát, amely nem a pártokról szól, hanem az újabb kétharmad megállításáról.

Egy „tájékoztató kampányra” van tehát szükség – hányszor hallottuk ezt a kifejezést, mióta kékbe borultak a magyar utcák! Ehhez azonban, szemben a propagandát minisztériumi szintre emelő kormányzattal, nem állnak rendelkezésünkre adófizetői forintok milliárdjai. A Viszlát, kétharmad! alulról építkező kezdeményezés, amelyet magánszemélyek indítottak és visznek előre a saját erejükből. Így lesz ez a kampányunkkal is: a saját erőnkből kezdjük, apró lépésekkel. Ahhoz azonban, hogy nagyobbat léphessünk, és minél szélesebb rétegekhez juthassunk el, ennél többre van szükség. Igen, a te erődre, a te támogatásodra is szükségünk van.

Ez nem feltétlenül anyagi támogatást jelent (bár természetesen annak is örülünk, ehhez lásd a lentebb szereplő technikai információkat). A legfontosabb, hogy az üzenet terjedjen, és ebben számos eszközzel lehetsz a segítségünkre. Követhetsz bennünket a Facebookon és megoszthatod a posztjainkat; hírt adhatsz a kezdeményezésünkről a saját felületeiden; részt vehetsz a munkánk különböző részfeladataiban. De a legfontosabb, hogy beszélhetsz róla másoknak. Elviheted a hírt olyanokhoz is, akiket mi a magunk eszközeivel nem tudnánk elérni.

Az utóbbi azért különösen fontos, mert a következő hat hónapban két különböző választói réteget kell megszólítanunk. Az első – és alapvetően ez a könnyebb feladat – azoké, akik biztosan ott lesznek a következő választáson, és valamelyik ellenzéki formációra készülnek adni a voksukat. Őket arról kell meggyőznünk, hogy listán szavazhatnak ugyan arra a pártra, amelyik számukra a legvonzóbb – vagy a legkevésbé taszító –, de ha nem szeretnének újabb fideszes kétharmadot, akkor egyéniben érdemes biztosra kell menniük, és a legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazniuk. Meg kell azonban szólítanunk azokat is, akik kevésbé érdeklődnek a közügyek iránt, aki elfordultak a politikától, aki mindennel és mindenkivel elégedetlenek, vagy akik egyszerűen még nem tudják, ebből a választékból kire lenne érdemes szavazniuk. Nekik is el kell mondanunk, pontosan mi múlik a szavazatukon, és hogy az ő szavazatuk is számít. Őket pedig nem „felülről” tudjuk elérni, hanem mindenki a maga környezetében.

Mi a kampányunkat a közösségi médiában indítjuk. Ehhez nem a pártok támogatását várjuk, hiszen amit mi javaslunk, az nem találkozik az ő érdekeikkel. De ez nem is baj: láthatjuk, mire jutott az elmúlt négy-nyolc évben az ellenzék. Ha biztosra akarunk menni, nem várhatunk a pártok összefogására, hanem a választók összefogását kell megteremtenünk. Ehhez pedig az állampolgárok kampányán keresztül vezet az út, amiben a te segítségedre is számítunk.

Jó reggelt, Magyarország! Viszlát, kétharmad!

*

Technikai információk

Ha eddig még nem tetted volna, kövess bennünket a Facebookon is! Két kattintással elérheted, hogy az üzeneteink mindig megjelenjenek a hírfolyamodban, függetlenül a Facebook üzletpolitikájától (a Követed gomb alatt A hírfolyamodban: megjelenítés elsőként és Értesítések: bekapcsolva).

Ha felvennéd velünk a kapcsolatot, erre a címre írhatsz: viszlatketharmad@gmail.com.

Ha anyagilag is hozzájárulnál a kampányunkhoz, erre is van lehetőség. A Viszlát, kétharmad! kampányt a Te Döntöd El Civil Társaság támogatja, amelynek ügyvitelre jogosult tagja, Pápay György külön bankszámlát nyitott erre a célra. Fontos tudni, hogy az ide érkező támogatás ajándéknak minősül, amely 150 000 forintig adó- és illetékmentes, efölött viszont 18% ajándékozási illetéket kell fizetnünk utána. Az erre a számlára támogatásként érkező összegeket kizárólag a kampánnyal összefüggő célokra fordítjuk. A beérkezett támogatás összegéről és annak felhasználásáról decembertől kezdve minden hónap elején tájékoztatást adunk a Viszlát, kétharmad! Facebook-oldalán. A legkisebb támogatásnak is örülnünk, hiszen ahogy az ügy sikere szempontjából minden szavazat számít, úgy a kampányunk sikere szempontjából minden forint számít.

Bankszámlaszám: Pápay György, 16200254-10003420 (Magnet Bank).

Támogatóink nevét nyilvánosan nem közöljük, csak amennyiben ezt az utaláshoz tartozó közleményben vagy egyéb módon kifejezetten kérik.

És a mi a legfontosabb: vidd hírét a kezdeményezésünknek! Adj neki teret az általad írt, szerkesztett felületen. Oszd meg, küldd tovább a posztjainkat. Vagy csak beszélj róla azokkal, akik fogékonyak lehetnek rá. Többen vannak, mint hinnéd.

 

(Fotó: Index - az emberek szép lassan elfoglalják a lezárt Szabadság hidat)

A bejegyzés trackback címe:

https://viszlatketharmad.blog.hu/api/trackback/id/tr6513004138

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem Gyurcsányon múlik az MSZP esélytelensége 2017.11.25. 01:36:28

Népszerű közhely, hogy Gyurcsány miatt nem lehet sikeres a választáson a baloldal. A sikertelenségnek Gyurcsány jelenlegi politikai tevékenysége se nem szükséges-, se nem elégséges feltétele. Ráadásul közel sem biztos, hogy Gyurcsány az aki a legtöbbet...

Trackback: Az ellenzéki szavazók 5 legnagyobb élethazugsága 2017.11.22. 10:31:30

Nem csak a FIDESZ-t nem lehet leváltani, ha az ellenzéki szavazó hazudik magának, de a 2/3 megtörésére is elúszhat az esély, ha pár hazugságban hisz a kormányváltásra törekvő választó. Aki magának is hazudik, elhiszi ezt az 5 mítoszt, az a kormánypárto...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ad Dio 2017.10.18. 21:40:51

Kifejezetten örülnék, ha sikerre járna a kampány. Jelen pillanatban nincs job ötletem, mint a Fideszre szavazni, de nem örülnék, ha 2/3-ot szerezne. Szóval hajrá!

DFK 2017.10.18. 21:46:58

Teljes politikai vakság.

agarik 2017.10.18. 22:03:11

Értelmetlen felvetés.
2/3-al bármit megtehetnek, tehát a hatalom nem korlátozható semmilyen módon. Ha mégis, akkor automatikusan az első pont lép érvénybe.

Akinek meg "nincs jobb ötlete mint a fideszkdnp-re szavazni" az már most elveszett. Csinálod nekik a kétharmadot - hát teljesen hülye vagy?

Amit lehet tenni hogy elmenni szavazni, és SEMMIKÉPPEN NEM A FIDESZKDNP-RE szavazni. 20-30% szavazót kell megfogni, minél jobban megszorítani. Ha kell azzal hogy belelövünk a tömegbe. Ha ez az USA lenne Oswald már rég elintézte volna a rendszerváltást.

A fenti javaslat 8 évvel ezelőtt lett volna életképes. Most 8 évvel le van maradva. Még 1-2 ciklus, és a rendőr csak azért elvisz már mert nem vagyok keresztény. Amit most is megtehetne, az illegális Alaptörvény biztosítja hozzá az alapot. 10 év, és itt lesz a #VégsőMegoldás ismét. Észak Korea, az lesz Európa közepén Agyarországból.

Hacsak elő nem kerül egy #LoneGunman

libsi nóta bárki unja 2017.10.18. 22:12:53

Ebből a blogból nem sokat tudtunk meg, a bankszámla számon kívül. Hátha Soros is ezt olvassa, és máris megfogták az isten lábát

libsi nóta bárki unja 2017.10.18. 22:14:14

@agarik:
Ha tömegbe lövetés, akkor Fletó az embered

VT Man 2017.10.18. 22:20:13

"nincs jobb ötlete mint a fideszkdnp-re szavazni"

Miert, van? Esetleg a Jobbik, de azok meg nacik. Vagy mar nem?

Nancsibacsi 2017.10.18. 22:21:24

Matematikailag tök igazatok van, de ide kívánkozik egy kínzó kérdés: szerintetek a kormányoldalon kívül csak teljesen tök hülyék vannak, akik ezt nem látják? Menjünk tovább: nem csak teljesen tök hülyék, de abszolúte tájékozatlan dzsungelben élő őslakók ők, akik nem olvasták évekkel ezelőtt - a választási rendszer átalakításakor - az erről szóló kb 150 cikket? Én valamiért úgy gondolom, hogy nem. Szerintem a "nemfidesz" pártok vezetői teljesen tisztában vannak azzal, hogy:
- Ha mindenhol külön jelöltet állítanak, annyi esélyük van mint mókusnak az erdőtűzben. Nem kell ehhez sok ész: meg lehet nézni az előző választásokat, hogy hogy szerzett a fidesz kb 30-40 százalékos támogatottsággal 2/3-ot.
- Ha mindenhol 1 jelöltet állítanának, akkor nemhogy nyernének, de 20-30 nál több fideszes nem kerülne be a parlamentbe. Szóval MINDENKINEK JUTNA HELY BŐVEN.

Arról ne is beszéljünk, hogy jelenleg tök frankón teljesít a gazdaság, az embereknek van sok pénze, új lakást vesznek, beindultak a magánautó vásárlások, az egyszerű melósoknak is átlag negyedével nőtt a bére egy év alatt: szóval jelenleg tök jól megy Magyarországnak - az egyszerű emberek szemszögéből nézve. Nyilván liberálisként mindig van miért rettegni meg mitől kiborulni, de az átlagpolgár pont lesz.rja a megvert, kitiltott, felakasztott újságírókat - őket az érdekli hogy most tudott venni új Vitarát, nem 10 éve az áldott ellenzéki kormányzás alatt.

Szóval azt félretéve hogy simán nincs miért megbuktatni a fideszt, elgondolkodtatok azon, hogy az ellenzéki pártok miért nem fognak össze? Gondolom azt a nevetséges feltételezést alapban elvetettétek ti is, hogy ebben bármiféle szimpátia, meg elvek, meg hasonlók akadályoznak meg POLITIKUSOKAT, kik alapvetően mind görények, hiszen ha nem nyalnak felfelé és taposnak lefelé sose lesznek országos szintű jelöltek a pártban. Nekem csak az az ötletem maradt, hogy a nemfideszesek SIMÁN NEM AKARNAK NYERNI. Félnek a győzelemtől mint a tűztől, mivel tisztában vannak a maguk képességeivel, vagyis inkább annak a hiányával. 1x már majdnem csődbe vitték az országot - francot akarnak ők kockáztatni, amikor ellenzékiként is szépen megélhetnek, sokkal többet keresve, mintha dolgoznának árufeltöltőként a Tescoban (mert kb arra lennének alkalmasak). Folytathattok ti kampányt azért, hogy körzetenként 1-1 kiemelt jelöltre szavazzanak az emberek, de figyeljétek meg: pont az ellenzéki pártok fognak ez ellen ellenkampányt indítani, és semmi másról nem fog szólni a kampány, minthogy mindenki RÁM szavazzon, mert a másik ellenzéki legalább olyan rossz, mint a patásorbánék. Ezek fekete öves szarkavarók - teljesen fölösleges logikus gondolkozással, meg csillogó szemekkel megpróbálni kijátszani őket, mert ők sokkal nagyobb spílerek nálatok.

Nancsibacsi 2017.10.18. 22:29:19

@VT Man: Nácik, hagyjál már... Figyeld meg a kampányban Vona feleségéről ki fog derülni hogy a kiválasztott nép lánya, de minimum svéd. Annyira náci, amennyire ebből szavazatot tud szerezni.

eloi 2017.10.18. 22:29:25

@agarik: Orvos, rendőr látta már? Elképesztő miket ír!

eloi 2017.10.18. 22:31:27

@libsi nóta bárki unja: A lényeg, hogy egy ismeretlen Pápay Györgynek, egy ismeretlen szervezet céljaira (?) küldeni kell a pénzt!

libsi nóta bárki unja 2017.10.18. 22:32:03

@Nancsibacsi:
Az ellenzéki oldal egymás klónjaiból áll. Miért fognának össze, amikor osztódással szaporodnak?

bandiras2 2017.10.18. 22:32:12

@Nancsibacsi:
Kb. Ennyike.
De most azért már tényleg megbukik a fidesz, ahogy tette azt folyamatosan az elmúltnyócévben :D
Még a fidesz oligarchák is jobbak mint a libsik. A magyar ember nem hülye. Még. Nagyon.
A moszlimnigger inváziónak még csak az előörse ért ide. Délebbre éppen most szedik szét a kerítést az albán határon vagy arrafelé. Pontosan tudjuk hogy addig van kerítés és határvédelem amíg vonaviktor van hatalmon. Magyarországon szerencsére mindenki látta az egri csillagokat. Jön a moszlimnigger horda, és nem úgy tűnik hogy déli szomszédaink bármit is tennének ellene. Megint mi leszünk a maradék európa bástyája miután a moszlim tönbbség nyugatra szimpla demokratikus többségi szavazással bevezeti a SHARIA jogot. Valódi menekülteket szívesen befogadok nyugatról, pl valódi rasszista árjanémet jöhet bármilyen mennyiségben ha képes harcolni a családjáért. Csak el ne felejtsük kiválogatni és kinttartani a libsi csürhét akik idejönnének libsizmust szavazni miután szétb@szták liberálisan a lebensraumot ami nekik jutott.

postumus mumus 2017.10.18. 23:30:05

Mégis honnan a faszból szívjam ki, hogy ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt? Előtte felmérik és közlik minden körzetben? Ha a századvég lesz a felmérő akkor mindenhol a fidesz jelöltjét hozza ki győztesnek, ha más akkor meg mást.

postumus mumus 2017.10.18. 23:37:13

Egyszerűen csak egy ellenzéki jelöltet szabad indítani a fideszessel szemben mindenhol. Meg kell állapodni ha tetszik, ha nem, még a választások előtt. Ha ezt nem teszik elbuknak. A fidesz az oszd meg és uralkodj elve alapján, mindig nyerni fog, ha nem állapodnak meg az egyéni jelöltekről. És minél hamarabb, hogy lehessen célirányosan készülni.

teéjesenmindegy 2017.10.19. 00:03:57

Fasza kis kezdeményezés ez, olyan alulról jövő. A harmadik hozzászóló már lövetni akar a tömegbe. Bravó.

@Nancsibacsi: Bár igazad lenne, és ezek tudnák magukról, hogy hülyék mint a segg. De nem. Hidd el, hogy egy Berkecz Balázs, vagy Juhász Péter frankón meg van győződve, hogy félkézzel elkormányozza az országot. Fletó pedig félkézzel, bekötött szemmel, táncolgatva. Vagy a Momentumos okoskák. Ott a programjuk- hát beszarás. A macskám jobbat írna.

teéjesenmindegy 2017.10.19. 00:07:39

Egyébként ez a kép, annyira kifejező.
Azért kell lezárni a nyolc híd egyikét, hogy azon egy néger, két kínai, egy pakisztáni, meg 5-6 ránézésre angol idióta szelfizgethessen. Ez igen! Ez az a gondolkodásmód, ez az a világhoz való hozzáállás amivel a magyar választókat, az ott lakókat, azokat akiknek kerülőt kell tenniük meg lehet szólítani.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2017.10.19. 03:55:39

@teéjesenmindegy: Negatívan látod a dolgot. A képen nincsen hidzsábos femináci ribanc. :)

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2017.10.19. 04:03:31

Egyelőre az MSZP nem akar összefogást a Jobbikkal, ez volt Botka bukásának üzenete. Feltehetően még várják a legjobb ajánlatot Simicska, Soros és a Fidesz részéről, majd a legvégén kiderül hova is állnak.
Az az evidens, hogy bármilyen egységbe is álljon a ballib oldal, édeskevés a támogatásuk. Főleg, hogy az LMP és a Momentumnak nem érdeke, Gyurcsány meg negatívan hat a szavazókra. Marad a MSZP-E-P-Liberálisok. Ez max 14%. Ezzel váltson kormányt aki tud!
Egyetlen megoldás van még, a liberálisnak mondott sajtó beleáll és elkezdi tolni Vonáékat. Ez akkor esélyes, ha a baloldal végképp lejtőre kerül.

Nancsibacsi 2017.10.19. 08:32:46

@teéjesenmindegy: Jó, hát bedrogozva senki se látja reálisan a helyzetet, de szerintem Juhász Péternek is vannak tiszta pillanatai, vagyis ő se gyárilag hülye. Fletó az nyilván megalomániás, sérült ember, a harmadik arcot akit említettél meg nem tudom ki húzta elő kinek a s.ggéből.

agarik 2017.10.19. 17:45:07

@Nancsibacsi: Gazdaság amint pörög, lol.

40% a munkanélküliség (5% nyilvántartott, 10% tartós munkanélküli, 25% közmunkás), nincs egészségügy, nincs oktatás, nincs gazdaság, lassan megszűnik a tömegközlekedés is, ellenben van rabszolgakereskedelem, kötelező imádkozás, lakhatási válság, az emberek halálra fagynak - és az egyetlen "problémamegoldás" amivel a fideszkdnp előállt hogy nem ellenőrzik a kéményt, így a csórók hátha megdöglenek bele.

Amúgy ja,a jobbik még mindig náci (zsidózás megy - bár jelentősen visszafogottabban, meg istenezés), DE MÉG ÍGY IS JOBBAK MIND A FIDESZKDNP.
#IdeJutottunk.

Amúgy jöjjön csak a rendőr - neki is megmondom a szemébe: megünneplem aki lelövi/felrobbantja/bármi más módon eltávolítja a Viktátort és belső sleppjét! Nagyobb hős lesz a szememben mint a fickó akinek nem engedik kirakni az emléktábláját a nyugatiban!

api99 2017.11.07. 23:32:15

Annyira nem is hangzik rosszul, már csak azt kell kitalálni, hogy ki szólítja meg a választókat. Ez ugyanis a pártok dolga. Ez esetben az ellenzékieké. Na, ők ezt nem tehetik meg. Mindegyik a saját szavazatmaximalizálására játszik.
A jobbik nem foghat össze, nem tárgyalhat semmilyen ballibantifa... szagú jelölttel. Szimplán nem teheti meg, különben törzsszavazókat veszít.
.
Hozzáteszem, ha a fidesz elveszíti a többségét, akkor ki fog kormányozni ?
Az tuti, hogy a jobbik nem szövetkezik sem a fidesszel, sem a másikokkal.
Talán még az marad, hogy a ov kilóra megvesz néhány képviselőt, amíg lesz egy egyszerű többsége. Vagy új választások...
süti beállítások módosítása