Viszlát, kétharmad!

Mit üzen Hódmezővásárhely az ellenzéki választóknak?

2018. február 26. - Viszlát!

Márki-Zay Péter váratlan győzelme ugyan csak egy helyi választás eredménye, de országszerte reményt adhat a kormánnyal elégedetlen választóknak. Különösen ha a megfelelő következtetéseket vonjuk le abból, ami vasárnap Hódmezővásárhelyen történt.

marki.jpg 

1. A részvétel a fontos. Bebizonyosodott, amit hónapok óta a Viszlát Kétharmad Mozgalom is képvisel: bármit gondoljon is az ember az ellenzék állapotáról, a Fidesz megállítható, ha elegen elmegyünk szavazni. Nincs fontosabb, mint a választási mozgósítás!

2. El kell felejteni a közvélemény-kutatásokat. Nem azért, mert ne lennének elég pontosak, hanem azért, mert visszatartó erejűek. Minél többen hiszik azt, hogy a Fidesz legyőzhetetlen, annál inkább az lesz. És minél többen hiszik azt, hogy a Fidesz legyőzhető, annál inkább az lesz. A bizonytalanok megmozdíthatók!

3. A Fideszt az egyéni választókerületekben lehet megállítani. Az országos választás teljesen más, mint egy helyi választás, de az egyéni körzetekben hasonló helyzet állhat elő, mint Hódmezővásárhelyen. Hiába lesz első az országos listán a Fidesz, ha elég választókerületben sikerül megverni, nem győzhet!

4. Meg kell találni az egyéni körzetekben az esélyes ellenzéki jelölteket. Hódmezővásárhelyre az egész ország figyelt, és ugyanígy kell majd figyelni a legfontosabb körzetekre. A legesélyesebb jelöltek igenis megtalálhatók, ha a nyilvánosság végre azzal kezd foglalkozni, ami a választások szempontjából igazán fontos: az egyéni körzetek erőviszonyaival. Hassunk a sajtóra ennek érdekében!

5. A recept akkor is működni fog, ha nincs teljes körű ellenzéki összefogás. Jelenleg elképzelhetetlen, hogy ugyanolyan koordináció valósuljon meg országosan, mint Hódmezővásárhelyen. Fontosak lesznek az ellenzéki pártok döntései, de a legfontosabb akkor is az, hogyan döntenek a választók. Nekünk pedig egy dolgot kell tudnunk: bárkire szavazunk is listán, egyéniben szavazzunk a legesélyesebb ellenzéki jelöltre!

Október óta következetesen ugyanezt mondjuk. Bízunk benne, hogy Márki-Zay Péter győzelme hatására még többen hallanak meg bennünket!

Jó reggelt, Magyarország! Viszlát, kétharmad!

(Fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldala)

Kövess bennünket a Facebookon is, ott sokkal több tartalmat találsz! Katt ide

ket_szavazat_005.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://viszlatketharmad.blog.hu/api/trackback/id/tr6113698508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kószák egyike 2018.02.26. 07:31:56

Tessék szépen a mozgalmat Viszlát kétharmad!-ról Viszlát fidesz!-re keresztelni. Persze egyetlen esetben, ha a T. ellenzék felfogja végre mi a tét és képes az egyén szaros ki anyagi érdekeit az ország jövője érdekében félre tenni. Lásd pl. mszp gusztustalan szarozása Csepelen.

Boross Bence 2018.02.26. 13:43:12

Van recept a kétharmad ellen? Szakértők és civilek vitája Baló György műsorában.

www.youtube.com/watch?v=PBYDaED_Oxs

Nézd meg!

api99 2018.02.26. 22:46:55

Ez a taktika arra jó lehet, hogy megakadályozza a fidesz 2/3-át. De így sem biztos.
Arra viszont alkalmatlan, hogy leváltsa a fideszt.
Tehát a "viszlát kétharmad" helyes meghatározás ehhez a taktikához.
.
Ugyanakkor a kormányváltás lenne a helyes megoldás.
50%+1 szavazattal a fidesz pont úgy tojna az országra, mint eddig és ugyanezt csinálnák, mint eddig.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.27. 06:20:15

Hatalmas taktikai bukás ez a ballibeknek. Saját diktatúra narratívájukat kénytelenek feladni, s azt nem fogják tudni előrántani ismét április vereségük után.

különvélemény 2018.02.27. 07:26:06

Nagy tanulsága van annak, hogy egy volt fideszes, független jelölt meg tudott verni egy fideszest.
Aki a HVG-nek kijelentette: "Soha nem azonosultam sem a baloldallal, sem a Jobbikkal"

Óriási győzelem ez a mára teljesen elvtelenné vált ellenzéki "összefogásnak".

hvg.hu/itthon/20180225_MarkiZay_Peter_a_HVG_Portreban_Soha_nem_azonosultam_sem_a_baloldallal_sem_a_Jobbikkal

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.02.27. 09:53:39

@különvélemény: jáccunk el egy gondolatkísérletet!
A parlamenben 40%-os kisebbégbe szorul a fityisz, és a többi párt osztozik a 60%-on, legtöbb esetben FÜGGETLEN jelölttel. Innem indul az úgynevezett fityiszbüntető koalíció :-)

Nézzük meg alaposabban, mi a helyzet most:
- kvázi egységes kormányzópárt, frakciófegyelemben együtt szavazva
- szétforgácsolt ellenzék, bal-jobb megosztottsággal

Választás után:
- szétforgácsolt 60%-os kormányzó koalíció, ami nem pártkatonákból áll, a legkisebb törvénymódosítást is hosszú hónapok egyeztetése előzi meg
- egységes, a leghűbb pártkatonákból álló, minden 2/3-os törvényt egyként blokkoló destruktív ellenzék, akik a fityisznek megfelelő törvényeket támogatják, minden mást blokkolnak.

Ez hogy a f@szba fog működni? Kurcsányék 2006-ban belelövettek a tüntetőkbe. Ezt a baloldal a következő 40 évben nem fogja kiheverni. A jobbik zsigerből gyűlöli őket, a jobbikos kötődésű képviselők sosem fognak olyan alkotmánymódosítást megszavazni, ami a liberális irányba viszi a rendszert. A törmelékes baloldal nem fog tudni semmi olyant átverni a parlamenten, ami a multikulti irányába tolja az országot. Az adótörvényeket miért módosítanák, ha már eccer a fityisz kiszorult a mézesbödönből, megnyílik a baloldal kiüresedett zsebe.... Meg ugye a jobbik sem szent, főleg, hogy most már adósa Simicskának....

Paks II-t leállítják, arra lenne konszenzus, de akkor kb 500 milliárdot kell majd a ruszkiknak kárpótlásul fizetni, egy államközi szerződésből k@rva nehéz veszteségek nélkül kifarolni... Az ország a csőd szélére kerül, és hiába örvendezik az unió libernyák népe, a következő választáson, a fityisz nyer bő 2/3-dal, mert újra elszállnak a kamatok, és akik most vettek fel lakáskölcsönöket, lincshangulatba kerülnek, és ugye a következő választásba bele fognak szólni a ruszki hekkerek is, mert nekik az a jó, ha Paks II felépül, amit az újonnan hatalomra kerülő fityisz be is vállal....

Hogy ez a hétvégi győzelem mekkora lehetőség a mostani töketlen ellenzéknek!
Dek@rvajó lehetőségek vannak :-(

Jakab.gipsz 2018.02.27. 10:36:33

Itt az ideje, hogy felébredjünk és észre vegyük azokat a politikai csoportosulásokat, akik a demokráciáról a jog-államiságról hazudoznak, Magyarországot pedig rágalmazzák.

különvélemény 2018.02.27. 11:16:11

@Magánvéleményem:

Én is azt szoktam kérdezni mindenkitől, hogy szerinted egy jobbik-mszp-dk-együtt-lmp koalíció (nem kívánt párt törlendő) mennyi idő alatt fogja szétcseszni az országot, mert még a költségvetésen sem fognak tudni megegyezni, nemhogy kormányozni.

Emlékezzünk a pár százalékos szdsz hányszor szívatta meg az mszp-t, és hogy lopták szét magukat egyes kerületekben, a fele börtönben van.

Persze erre a sok "diák" idióta "megyünk tüntetni azorbán ellen" nem emlékszik, mert még kis pisis volt, amikor mszp-szdsz kormány volt.

A paksi szart meg hagyjuk, az én szememben eleve nem környezetvédő, aki atomellenes, ugyanis az árt a legkevésbé a környezetnek.
Atomellenes környezetvédő az szimpla libsi provokátor.
Az elektromos autók miatt meg annyi áram kell majd nemsokára, hogy 5 atomerőmű sem lesz elég, de persze az agyhalott birkák ezt nem értik.

gyurmicsek 2018.02.27. 11:42:14

Kinek a fele van börtönben? Nem értelek jó lovag....

különvélemény 2018.02.27. 12:07:19

@gyurmicsek:
A szadeszes ingatlanpanamázóknak, de lehet, hogy már szabadultak.

chrisred 2018.02.27. 12:44:34

@Magánvéleményem: "Államközi szerzôdésbôl k@rva nehéz veszteségek nélkül kifarolni"

Azon múlik, hogy kötötték meg. Ha nem ragaszkodtak ahhoz, hogy legyen menekülô útvonal, ha már nem éri meg nekünk a szerzôdés szerinti teljesítés, az bizony

chrisred 2018.02.27. 12:45:11

@chrisred: a szerzôdést megkötô sara.

dare 2018.02.27. 12:49:26

Vásárhely a jelöltekben való megegyezést ūzeni az összes pártnak.
Ha ezt a tanulságot nem értik meg, akkor lehet itt még problema április 9-én.
Nagyon magas részvételt volt, és aki ezt saját győzelemként, vagy kormányváltó hangulatként értékeli, azt még érhetik meglepetések.
Mindenesetre a viszlát kétharmad kibővíthető is lehetne, de ehhez már kellenek a pártok is.
Az összes, akiknek jó jelöltjeik vannak.

John Doe3 2018.02.27. 13:38:57

@Magánvéleményem: "Kurcsányék 2006-ban belelövettek a tüntetőkbe" - gumilövedékkel. Élessel majd a TEK fog, ha a nép azért megy ki tüntetni, mert a kedves vezetőnek a htm-szavazatokkal lesz meg a többsége/kétharmada.

konrada 2018.02.27. 14:30:06

...de honnan fognak elegendő olyan független jelöltet szerezni április 8-ig, aki legfeljebb a jobboldalhoz köthető???

...a Jobbik gondolom - mint 2. legerősebb párt, hülye volna lemondani körzetekről, hiszen most is hozzájuk leginkább közelálló győzött, ez erősíti őket.

...a baloldali pártok meg nem fognak a Jobbiknak kampányolni, mert egyéni képviselőjelöltek nélkül kevesek lesznek...

...azért nem olyan egyszerű a dolog, mint ahogyan a semmihez nem értőknek tűnik...

kószák egyike 2018.02.27. 15:05:34

@Boross Bence: Kösz! Ezt nem is láttam. Hasznos. Mindenkinek meg kellene néznie.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.02.27. 15:19:48

@John Doe3: Öregem, ezt úgy hívják, prekoncepció.

A fityiszt ne féltsed, ha csak azzal van meg a 2/3, akkor azzal van meg, de mellette ott van a Birkamenet. Ha valaki tüntet a 2/3-ad ellen, akkor kivezénylik a birkamenetet ellentüntetőnek, a karhatalmat nem kell bevetniük....

2006 őszén a kormánnyal szembefordult szinte a teljes lakosság, erre bevetették a karhatalmat, és a rendőrökről ijedtükben leesett az azonosító jelzés. Megabajgatták a sokadalmat, ennek az eredménye lett a 2/3-ad és a baloldali szopóág. Ez már történelem.
Patás Orbán ebből tanult, megszervezte a birkamenetet, és nem fogja a karhatalmat bevetni.

Ha leszavazzák, visszavonul destruktív ellenzékbe, kivárja amíg a szivárványos koalíció kivégzi egymást, és a népnek elege lesz a töketlenkedésből, aztán újra jön az ő ideje. Ezt csak egy új hiteles politikai szerveződés tudja majd felülbírálni, ami egyelőre a fasorban sincs.

Amíg nem lesz értelmes választási lehetőség, addig a Kétfarkú Kutya Párt a favoritom :-)

BéLóg 2018.02.27. 15:53:07

Mit üzen?
Azt hogy ha a Fideszből elegük van az embereknek, a többi PÁRTból méginkább.
Hogy egy önkormányzati választáson a pártpreferencia mellékes.
Hogy ha van FÜGGETLEN jelölt a Fideszessel szemben, ott van esély.
Hogy az összefogásra képtelen pártellenzék elyühgges?
Hogy a jobbikos érzelmű, keresztény vallású, többgyerekes családapához az ellenzéki pártok 75%-nak még közösség szinten sincs köze?

mathuska tudatosvalaszto2018.blog.hu 2018.02.28. 20:10:59

Lehet ezen meg hetekig csamcsogni, az uzenet egyertelmu: lenne eleg proteszt szavazobazis a fidesz elleneben, ha lenne ertelmes alternativa. a baj csak az, hogy nincs. ezzel onmagban nem lehet tomegeket mozgositani, 4 eve sem sikerult, most se fog. plussz: a partok tamogatottsaga lenyegeben valtozatlan evek ota, max az mszp mutat nemi lejtmenetet. egetrengeto valtozasra tehet nem lehet szamitani, jon a papirforma.

viszlatketharmad-egyetlen racionalis es esszeru cel. es mindenki nyugodjon le a pi*-be, nem lesz politikai anarchia es nem lesz ballib-jobbik kormany se.
süti beállítások módosítása